Baltikum 2008
Første befatning med "bobil"
Dette er den første bobilen jeg hadde befatning med, og her snakker vi om omkring 1955. Det er meg og fatter'n på en eller annen fjellovergang og sannsynligvis venter vi på at parafin primusen i blekkboksen skal få til noe varm mat.
På den tiden seilte fatter'n på hvalfangst,og hadde derfor god tid om sommerene til at vi kunne ta noen  turer rundt omkring i "bobilen" vår.
På den tiden var det ikke så mange personbiler. Det skyltes at vanlige folk ikke fikk kjøpetillatelse. Det var det omtrent bare dyrlegen og presten som fikk. Du måtte i hvertfall ha et samfunnsnyttig behov for bil. Derimot lastebil var fritt. Fatter'n kjøpte derfor en Internasjonal lastebil, og jeg mener det var en 1938 modell. Det var jo litt overkill å dra på familiebesøk med lastebil, men det var storveis bare det at vi hadde egen bil å kjøre med. Selvfølgelig ble den brukt til alle mulige transportoppdrag for kjente og ukjente. Dette skjedde  heldigvis i en tid ordet svartarbeid sannsynligvis ikke var oppfunnet..

Jeg husker spesielt en episode fra en tur, vi med "bobilen" vår, og endel hvite knappetelt rundt oss. Det blåste, regnet og var surt og kaldt.
Etterhvert ble det flere og flere inne hos oss, både unger og voksne. Husker beundringa fra noen unger enda. Tenk å ha hus å reise på tur med, og til og med varme. Varmeanlegget var to parafinprimuser i blekkbokser med steiner på koketoppen. Da var jeg så kar at jeg kunne sprekke..Jeg lurer på om beundringa hadde vært like stor i dag.
At turopplevelsen den gangen sett med dagens øyne primitive bekvemmligheter var mye større enn dagens luksusliv er jeg ikke i tvil om.
At det etterhvert har blitt litt forskjell på hva en kjører rundt i, er det vel ikke noe tvil om. Dette er den bilen vi har idag
Skrukkelia 07
Sikfiske 2008
Fatter'n var en handyman, som likte å lage ting. Bodelen var hjemmesnekret, og festet på en smart måte. Skulle bodelen brukes, var det bare å rygge bilen under, da bodelen var jekket opp på noen bokser. Slippe det ned, skru på festene, og kjøre. Altså en svært tidlig utgave av vekselflak :-))
Konstruksjonen var i trevirke og harde huntonitt plater. For å få den motstandsdyktig mot fuktighet, var den satt inn med utallige lag med dekksgrønn maling De som har sett et grønt dekk, vet hvor grønt det er.Denne malinga ble vel som så mye annet når hvalfangstsesongen var slutt og,hvalbåtene  gikk i opplag  donert til mannskapet av hvalbåtrederiene  uten at de egentlig visste om det...

Double click to edit