Dette er et svar jeg skrev på forumet til Norsk Bobilforening angående temaet Walkie Talkie. På dette forumet er det mange løsninger og svar på alt mellom himmel og jord. Da særlig rundt temaet. bobil og utstyr Har du blitt litt nyskjerrig etter å ha lest svaret under, gå inn på denne linken    http://bobilforeningen.no/bobilforum/index.phpHar du bobil, eller er litt interessert, trykk på logoen
Hvis du ikke har tenkt å kjøre mutters alene bestandig. er det en stor fordel med Walkie Talkie. Da snakker vi om apparat i 27mhz bandet, og fm modulasjon. Dette er de eneste som er lovlige å bruke i Norge. Gamle am modulerte er ulovlige, og egner seg kun til gjennvinning.
Det er ikke hver dag den er i bruk, men hos oss står den om på om husken har greid å få den på.  Er det flere biler i følge er det ihvertfall for meg utenkelig uten WT. Tekstmeldinger og mobiltelefon blir bare surr, når bilene er i synsavstand. Det du skal si i fra om er passert for lenge siden før kontakt er oppnådd.
De små håndholdte som går på 444/446 mhz er ikke tingen i bobil. De passer best f.eks på et messeområde e.l. når en har rota seg vekk fra hverandre.

PÅ Baltikumturen Bobilforeningen hadde nå i sommer, var det noen få som ikke hadde WT. Konklusjonen ble vel den at et av kravene for å dra på fellesturer, er at alle skal ha WT installert før turen starter.

Det viktigste på WT n er ikke selve apparatet, men antenna, og hvor du plasserer denne. Verdens beste WT er null værdt, hvis ikke antenna er riktig plassert, og tilpasset. Hvis du har bil med ledende karroseri, trenger du ikke jordplan på antenna. Glassfiberbil trenger antenne med eget jordplan, eller du lager et jordplan på minst 50x50 cm på taket.
Antenna bør stå så høyt og fritt som mulig. Best er 360º fritt.
Å montere antennen på siden eller speilene, gjør at det bare blir en retningsantenne. Den blir knakande god i en liten vinkel, men dårlig på alle de andre. Hadde selv engang en som virket best i venstresvinger.
Verden, og ihvertfall antenner består av kompromier. Ei lang antenne er bedre en ei kort, men hvem kan kjøre rundt med bortimot et tvtårn på taket?
Mitt råd. Helt klart kjøp WT. Du vet aldri når du kan ha svært godt nytte av den. Tenk også igjennom antenneplassering og type.
Vi snakkes kanskje på WT
2507 Tor

Spørsmålet som ble stilt på forumet var om det var noen vits med WT nå som alle hadde mobiltelefon.  Det var mange svar, men jeg kan ikke gjengi de jeg ikke har skrevet selv.